Over ons

Rebounce Vocal Group is in 2009 gestart als projectgerichte vocale groep van 12 ervaren zangers onder enthousiaste leiding van dirigent Joke Tulp. Rebounce is voortgekomen uit de Alkmaarse vocal group Bounce, gericht op jazzrepertoire onder leiding van Mark van der Kloet.
Rebounce zingt close harmony jazz ballads, latin, swing, pop en speciale stukken van Scandinavische vocale topgroepen als Rajaton (Finland), The Real Group (Zweden) en Pust (Noorwegen). Rebounce zingt vooral a cappella, soms ook met instrumentale begeleiding. Naast het plezier in zingen wil Rebounce een hoge kwaliteit aan zang en bijzondere composities bieden. Jaarlijks wordt in periodes van drie à vier maanden toegewerkt naar een concertuitvoering. Voor de zangers een grote uitdaging met als beloning om samen met het publiek te kunnen genieten van het resultaat.
Naast het geven van eigen concerten neemt Rebounce ook deel aan evenementen en korenfestivals en verzorgt sfeervolle kerstoptredens. Zo nam Rebounce in september 2012 deel aan het korenfestival in Heemskerk. Hierbij won Rebounce de Surpriseaward 2012 ! De vakkundige jury was geïnspireerd door het optreden en verrast door de mooie koorklank.
Het jaar 2016 staat voor Rebounce in het teken van verdere vocale ontwikkeling. In het voorjaar werd voor het eerst een repetitieweekend gehouden met als focus verdieping van het repertoire uit Scandinavië. Het weekend sloten we af met een informeel en succesvol gastoptreden bij Selatuinen in het Friese Appelscha, waar we 8 sfeervolle stukken ten gehore brachten.
Hierna lag de focus op het close harmony jazzrepertoire en werkten we drie repetities met Jesper Holm, professor vocal jazz aan het Deense conservatorium Aalborg, die voor 2 jaar in Nederland is om de typische stijlkenmerken van close harmony/Big Band jazz en repetitiemethoden over te dragen. Een bijzonder inspirerende ervaring, waar we het komende seizoen verder mee werken.

Rebounce bestaat momenteel uit:
Sopraan: Edith Zonneveld, Marianne Snabilie, Leida vd Woude
Mezzo/Alt: Tess Visser, Hester Diel
Alt: Gerda Kruijer, Suzan Blok
Tenor: Frank Leeuwenkamp, Martin Uijldert
Bas/bariton: Jaap Burgers, Jan Brinkman
Rebounce heeft nog plaats voor een lage bas

Dirigent is Joke Tulp. Zij is ruim 10 jaar werkzaam als koordirigent en studeerde koordirectie Lichte Muziek aan het conservatorium Alkmaar bij Johan Rooze en Tijs Krammer. In 2009 behaalde zij het diploma Bachelor of Music. Zij studeerde eerder jazz improvisatie piano aan de Djam te Amsterdam en maakt ruim 10 jaar deel uit van stemimprovisatiegroep Improzo.
Tot voor kort dirigeerde ze meerdere koren waaronder het Haarlems Jazzkoor en de Citadel Singers in Heemskerk ook jazzgroep Swing It! te Amsterdam, die improvisatie combineert met jazzrepertoire.
Vocal Group Rebounce is aangesloten bij Stichting BALK (Bond voor A cappella en Lichte muziek zingende Koren en zanggroepen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.