Over ons

Vocal Group Rebounce ontstond in 2009 als projectgerichte vocale groep van zo’n twaalf ervaren zangers onder de enthousiaste leiding van dirigent Joke Tulp. Rebounce is voortgekomen uit de Alkmaarse vocal group Bounce, gericht op jazzrepertoire onder leiding van Mark van der Kloet.

Het repertoire van Rebounce bestaat uit close harmony jazzballads, swing en latin, met daarnaast  speciale stukken van Scandinavische vocale topgroepen als Rajaton (Finland), The Real Group (Zweden) en Pust (Noorwegen), aangevuld met boeiende pop. De nummers worden vooral a capella gezongen, soms ook met instrumentale begeleiding.

Naast het plezier in zingen wil Rebounce een hoge kwaliteit aan zang en bijzondere composities bieden. Jaarlijks wordt in periodes van twee maal vier maanden gerepeteerd en toegewerkt naar een concert. Voor de zangers een grote uitdaging met als beloning om samen met het publiek van het resultaat te kunnen genieten.
Naast het geven van eigen concerten neemt Rebounce ook deel aan evenementen en korenfestivals en verzorgt sfeervolle kerstoptredens. Zo nam Rebounce in september 2012 deel aan het korenfestival in Heemskerk en won hierbij de Surprise Award 2012! De vakkundige jury was geïnspireerd door het optreden en verrast door de mooie koorklank.

Het jaar 2016 stond voor Rebounce in het teken van verdere vocale ontwikkeling. In het voorjaar werd voor het eerst een repetitieweekend gehouden met als focus verdieping van het repertoire uit Scandinavië. Het weekend sloten we af met een informeel en succesvol gastoptreden in de Selatuinen in het Friese Appelscha, waar we acht sfeervolle stukken ten gehore brachten.

Hierna lag de focus op het close harmony jazzrepertoire en werkten we drie repetities met Jesper Holm, assistent-professor vocal jazz aan het Deense Royal Academy of Music Aalborg (RAMA), die voor twee jaar in Nederland was om de typische stijlkenmerken van close harmony/bigband-jazz en nieuw ontwikkelde repetitiemethoden over te dragen. Een bijzonder inspirerende ervaring, waarop we hebben voortgebouwd.

In 2017 deden we voor het eerst mee aan het Balkfestival West in Noordwijk. Naast positieve opmerkingen over zang en koorklank, gaf de jury de tip om de visuele presentatie te versterken ter ondersteuning van de expressie en de communicatie naar het publiek. In 2018 hebben we hiermee een begin gemaakt. En na tien jaar werken we vol enthousiasme verder aan zowel verdieping in de muziek als onze presentatie.

Rebounce bestaat momenteel uit:
Sopraan: Edith Zonneveld, Marianne Snabilie, Jutha Kentrop
Mezzo/Alt: Tess Visser, Hester Diel
Alt: Gerda Kruijer, Susan Blok
Tenor: Frank Leeuwenkamp
Bas/bariton: Jaap Burgers, Jan Brinkman

Dirigent is Nienke Deijle

Vocal Group Rebounce is aangesloten bij Stichting BALK (Bond voor Amateurmuziektheater en Lichte Koormuziek)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.