In de media

Voorjaar 2017 met vocal group Rebounce in de Terp in Oudorp

Persbericht:

Vocal group Rebounce treedt op vrijdag 21 april om 20. 30 uur op in de Terp, Herenweg 4 in Oudorp nabij Alkmaar.  Het programma heeft als titel  ‘Springtime’ 

Vocal group Rebounce laat op deze lenteavond een jazzy én Scandinavisch geluid horen in de fraaie akoestiek van het kerkje ‘De Terp’.

Sfeervolle jazzballads en bigband-improvisatie worden afgewisseld met Scandinavische muziek van vocal groups als Rajaton en Pust. Een Night Yoik klinkt naast een vrije improvisatie en enkele klassiekers van de The Beach Boys worden afgewisseld met een compositie op een gedicht van Shakespeare.

Het concert begint om 20.30 uur, de deuren gaan open om  20.00 uur. Er is geen pauze en het concert eindigt rond 21.30 uur, waarna gelegenheid tot een drankje.

Kaarten kosten € 10,- incl. 1 consumptie (kinderen t/m 12 jaar € 5,-)  en zijn te reserveren door te mailen naar info@rebounce-vocalgroup.nl

cropped-Rebounce-5-jaar.jpg

Rebounce Vocal group is in 2009 gestart als projectgerichte vocale groep van 14 ervaren zangers onder enthousiaste leiding van dirigent Joke Tulp.
Rebounce zingt close harmony jazz ballads, latin, swing, pop en specials met vocale topgroepen als inspiratiebron. In periodes van drie à vier maanden wordt toegewerkt naar een concertuitvoering.
Voor de zangers een grote uitdaging met als beloning om samen met het publiek te kunnen genieten van het resultaat. Omdat in projectperiodes wordt gewerkt, is er ruimte voor geïnteresseerde zangers om bij een nieuw project in te stappen. Naast het plezier in zingen wil Rebounce een hoge kwaliteit aan zang en bijzondere composities bieden.
Ook neemt Rebounce deel aan evenementen zoals in september 2012 het korenfestival in Heemskerk. Hierbij won Rebounce de surpriseaward 2012!
De vakkundige jury was geïnspireerd door het optreden en verrast door de mooie koorklank.

4 mei 2016 – 4 mei Herdenking in de Keyserkerk in Middenbeemster, muzikale bijdrage

Persbericht:

In de Beemster worden op woensdag 4 mei alle slachtoffers van oorlogen en geweld herdacht. Het thema is: ‘Geef vrijheid door ’.

Het programma begint om 18.00 uur met een korte herdenking in woord en gebed bij het monument aan de Zuiderweg. Het squadron van de R.A.F.A (de Royal Air Forces Association) brengt daar, bij goed weer, een vliegend eresaluut aan hun collega’s die daar zijn omgekomen. Om 19.00 uur wordt de herdenkingsbijeenkomst vervolgd in de Keyserkerk in Middenbeemster. Burgemeester Van Beek  houdt een toespraak en een jonge veteraan zal een voordracht geven. Ook wordt er een voordracht gegeven door dominee dr. Stuart Blythe. Voor de muzikale omlijsting zal worden gezorgd door: Rebounce Vocal Group o.l.v. Joke Tulp, het Koperensemble van de Beemsters Fanfare en de organist.

Na het zingen van zowel het Engelse als het Nederlandse Volkslied, volgt de Stille Tocht naar het monument op ’t Landje. Daar speelt de R.A.F.A Pipe Band, waarna om klokslag acht uur twee minuten stilte volgt. De ‘Last Post’ en het ‘Reveille’ zullen weer klinken uit de trompet van Martin Stroet.    Hierna volgt de kranslegging en defilé langs het monument.

4 maart 2016
Jazzcafé en Open Podium met Rebounce en Notorious Monks in Onder de Linden

The Notorius Monks, de enige echte Monnickendammer bigband timmeren al weer heel wat jaren aan de muzikale weg.

SONY DSC

Een superstrakke ritmesectie, een 12 koppige blazersgroep en superzangeres Jerney Kate maken van ieder Monks-concert weer een feest! En dit Jazzcafe heeft een heel speciale tint. Het is niet alleen de muziek van The Notorious Monks vanavond, maar ook een optreden van Vocalgroup Rebounce.

Na de opening van de jazzavond door de Notorious Monks zal aansluitend Vocal group Rebounce uit Alkmaar een speciaal optreden verzorgen.

Rebounce zingt dan o.l.v. Joke Tulp meerstemmige arrangementen van een drietal jazzstandards.Meestal is er natuurlijk een solo zanger of zangeres  te beluisteren met sessiebegeleiding, maar nu zingen  zo’n 10 zangers/zangeressen zowel melodie als harmonie met tijdens de sessie voor hen onbekende begeleiding.  Wat vorig jaar als een verrassend en succesvol experiment begon, wordt nu met 3 nieuwe jazzstandards voortgezet!  Vocal group Rebounce zingt close harmony jazz ballads, latin, swing en specials met Skandinavische vocale topgroepen als inspiratiebron.

21 februari 2016
Vocalgroep Rebounce zingt
Appelscha – Selatuinen heeft een primeur, een ‘Scandinavische’ tryout! In de theatertuin in Appelscha treedt zondagmiddag de vocalgroep Rebounce op.

11 december 2015
Kerstwandeling door Alkmaar langs muziek, toneel, verhaal en meer
Voor de zesde keer is de Alkmaarse kerstwandeling georganiseerd. De wandeling gaat rond langs zes locaties: twee bij De Blije Mare, Kinderboerderij Rekerhout, het scoutinggebouw, de Montessorischool op het Arkplein en bibliotheek De Mare. Er zijn verschillende startpunten.

Wandelaars kunnen bij iedere locatie genieten van respectievelijk kerstmuziek van Muziekatelier Alkmaar-Noord, een dansstuk, een levende kerststal, vocalgroup Rebounce, een voorstelling van Jan-Pieter Balder en een kerstverhaal door Marieke van den Houten. In het park zijn midwinterhoornblazers te horen en er is nog veel meer. Na de wandeling kan men nog langs de gezellige kerstmarkt.

De start is om 18.30 uur en de wandeling duurt zo’n anderhalf uur. Deelname is gratis en voor koffie, thee en chocolademelk wordt gezorgd. Meer informatie op pg-alkmaar.nl/agenda. Na inschrijving wordt een startpunt aangeboden.

Persbericht 2014
Celebration in Jazz
Zowel Rebounce vocal group als het Haarlems Jazzkoor hebben iets te vieren. Rebounce bestaat 5 jaar en het Haarlems Jazzkoor viert zijn 3e lustrum. Redenen genoeg voor twee feestelijke en bijzondere concerten:

Op zaterdag 29 maart 2014 viert Rebounce het lustrum met als gast het Haarlems Jazzkoor in de Remonstrantse kerk aan het Fnidsen 33-37, 1811 ND in Alkmaar, aanvang: 20.15 uur.
Zondagmiddag 30 maart ontvangt het Haarlems Jazzkoor, Rebounce als gast in Haarlem, gebouw Zang en Vriendschap aan de Jansstraat 74 zwart, 2011 RW Haarlem. Aanvang 15.00 uur.
Een unieke gelegenheid om te genieten van twee bijzondere koren. De concerten staan in het teken van verschillende stijlen Jazz. Het Haarlems Jazzkoor zingt jazz standards met een aanstekelijk enthousiasme. Rebounce raakt je door een bijzondere koorklank in o.a. close harmony jazz ballads, geïnspireerd door hedendaagse vocale topgroepen.

Deze twee speciale concerten met als hoofdthema Jazz belooft een belevenis te worden waarbij u het ene moment kippenvel heeft en het volgende moment meegesleept wordt in prettige in het gehoor liggende swing en latin om dan weer geboeid te worden door meer moderne Jazz.

Er wordt zowel a capella, als begeleid door het Walter Mooij Jazz Trio gezongen. Dit alles afgewisseld met instrumentale nummers.
Het Walter Mooij Jazz Trio staat garant voor heerlijk swingende intermezzo’s.
Dit muzikaal veelzijdige drietal is tevens de “backbone” van het Haarlems Jazzkoor.
Informatie/reserveren het concert van Rebounce: reserveren: info@rebounce-vocalgroup.nl website: www.rebounce-vocalgroup.nl
Informatie/reserveren van kaarten van het concert van het Haarlems Jazzkoor: w.christiaanse@planet.nl
Website www.haarlemsjazzkoor.nl

9 juni 2010
Rebounce zingt Nature Boy arrangement van Johan Rooze Uitgevoerd op in het Witte Kerkje te Heiloo. www.rebounce-vocalgroup.nl – Rob Zonneveld